Nieuws

Limazorg is verhuisd naar de nieuwe locatie. Aan de Commissieweg 1 in De Wilp zijn we sinds april 2017 verder gegaan met onze werkzaamheden. Inmiddels zijn we hier al redelijk gewend geraakt. En zijn we vooral bezig met het inrichten van de nieuwe werkplekken en het verzorgen van de dieren. Angel en Savanta hebben hier hun veulen gekregen. Daar zijn we heel blij mee. Het veulen van Angel is een hengstje en heet Sky. Het veulen van Savanta is een merrie en heet Mavanta.

December 2016
 
Op de kerstmarkt in Marum mochten wij dit jaar de kerststal verzorgen. Er was een prachtige stal voor ons gemaakt. Wij hadden dieren meegenomen  en speelden de kerstfiguren in de kerststal om het plaatje compleet te maken. Rambo en Angel de pony's waren mee en Jilo het konijn en Caramel de cavia ook. Wie wilde kon de dieren aaien. En dat  vonden een heleboel mensen, vooral kinderen heel leuk. We hadden ook twee schapen mee. De schapen vonden het eerst heel spannend. Maar toen ze eenmaal in het stalletje waren ging het goed. 
De deelnemers vonden het heel gezellig en door de bezoek in het stalletje was het ook heel gezellig in de kerststal. We verkochten warme chocolademelk en gluwein. Wij vonden het een geslaagde kerstmarkt.Het herfstweer is heerlijk. We kunnen nog steeds veel buiten zijn. Met onze boerderijhond Nora hebben we lekker gewandeld op het maïsland. De paarden lopen nog lekker in de wei, al is het land wel nat. Tara is geschoren, dus moet goed ingepakt worden als ze de wei in gaat. Zelfs met rijden houden we een wollen deken op. Dan blijft ze lekker warm. 
Woensdag zijn de naar de huisdierenshow van AOC Terra geweest. Daar hebben we mooie dingen gezien, het was leuk om daar met elkaar naar toe te gaan. En te luisteren naar hoe de dieren verzorgd worden en ideeën op te doen voor onze eigen zorgboerderij. We zouden graag een ezeltje willen. En die zagen we daar ook. Prachtig! 
Er staat weer een extra paard op stal, waar Martijn weer op gaat rijden. Zijn knie mag weer wat belast worden, dus hij heeft al weer gereden op Elkamira. Dat gaat gelukkig goed. Eden is dus weer terug en dat vinden we fijn. We hebben nu alle stallen weer vol. En dat was vanmorgen wel te merken, want we hebben de hele ochtend stallen gemest. Nu is de paardenstal weer helemaal netjes. We hebben er gelukkig mooie klussen aan. 
Het borstelen en verzorgen van de paarden is onze hoofdactiviteit. Onze zorgboerderij staat vooral in het teken van het de paarden. En de activiteiten die daar bij horen. Het verzorgen, is heel therapeutisch. De band die opgebouwd wordt is heel speciaal. De paarden voelen de emoties aan en het zelfvertrouwen wat daardoor ontstaat is heel waardevol. 
Kijk ook eens op onze facebookpagina voor mooie foto's en wekelijkse updates van onze activiteiten. November (11-11-16)
De houtgroep heeft mooie kerstbomen gemaakt. Wie ook zo'n mooie boom in de vensterbank willen hebben staan, kan ze bestellen via Lida. 
Verder heeft Moonlight een nieuw baasje gevonden. Volgende week gaat hij verhuizen.
Deze week zijn we twee keer getrakteerd, een keer op erwtensoep en een keer op drollenkoekjes.Werkzaamheden (14-10-2016)
Op Limazorg hebben we verschillende werkzaamheden. De taken op de boerderij zijn gericht op het verzorgen en het omgaan met de dieren. Een daarvan is het onderhouden van de paardenbakken. Wanneer er gereden is, moeten de paardendrollen weer opgeruimd worden. Dat doen we dagelijks. Ook houden we op dezelfde manier de weiden van de paarden schoon. Werken bij de boswachter (7-10-2016)
Elke woensdag helpen we de boswachter in Bakkeveen met werkzaamheden in en rondom het bos en de schaapskooi. Deze week mochten we helpen de schapen bij elkaar te houden en de schapen uit te zoeken die bekapt moesten worden. Het werk bij de boswachter is gevarieerd. Elke week doen we iets anders. Maar het heeft altijd te maken met het onderhoud of met de schapen. Het werken in het bos is voor veel van onze medewerkers een geliefde werkplek. 
Schoolbezoek (30-9-2016)
Deze week kregen we bezoek van groep 7/8 van CBS De Wegwijzer. Deze kinderen kregen een circuit/praktijkles op onze zorgboerderij. De kinderen werkten op school voor het vak natuur over voorplanting bij planten en dieren. Daar konden wij veel over vertellen. De kinderen hebben in groepjes gewerkt, ze mochten planten stekken, bramen plukken, ze leerden het verschil tussen bollen en knollen en ze hebben ons vragen gesteld. Deze vragen en antwoorden gaan ze op school bewerken tot een presentatie. In een werkboekje die de juf voor ze had gemaakt, stonden de opdrachten en daar konden de kinderen lezen over de verschillende onderwerpen. Ook mochten de kinderen een mobiele telefoon meenemen, waar ze filmpjes op konden opzoeken. De link voor de filmpjes konden ze dan weer in dat werkboekje vinden. Wij hebben gezorgd voor de ranja en beschuit met muisjes, want waar jonge dieren zijn, is het tijd voor een klein feestje.
Onze medewerkers hebben geholpen met de activiteiten. Het was een leuke dag, voor ons allemaal. Een leuke samenwerking. Deze week ontvingen we een kaartje van de klas. Wat ontzettend aardig. Houtwerkplaats (16-9-2016)
We zijn begonnen met een houtwerkplaats. Hier kloven we haardhout. Er is een nieuwe kloofmachine gekocht. De machine is zelfstandig door de medewerkers te bedienen. We zijn van plan om het haardhout te gaan verkopen.
Ook zijn we bezig met een opdracht. We maken houten fruitkistjes voor een relatie als kerstgeschenk.


Limazorg, Commissieweg 1, 9367 TM De Wilp

51202 bezoekers (83667 hits) sinds 15-5-2012