Ons team

Lida Veenstra

Mijn naam is Lida Veenstra.  Getrouwd met Auwert en moeder van Sandra en Martijn. In mijn 25 jaar ervaring in de gehandicaptenzorg is het altijd mijn droom geweest om mijn kennis en ervaringen in te zetten in een eigenonderneming in de zorg. In 2008 ben ik met zorgboerderij Limazorg gestart. Mijn passie voor paarden en het werken met mens en dier, kon ik op deze manier combineren. Als boerendochter ben ik in een groot gezin opgegroeid op een boerderij. Het boerenleven op het platteland, het buitenleven dat past bij mij. Het is voor mij dan ook fantastisch om buiten te kunnen werken en mijn passie voor paarden en mijn kennis te delen.

 

Ik heb mij gespecialiseerd in het werken met mensen met gedragsproblemen. Daarvoor heb ik een post HBO opleiding gevolgd.

Door mijn nuchtere instelling, doorzettingsvermogen en flexibiliteit, kan ik onze deelnemers een passende daginvulling aanbieden, die past als een jas. Als zorgboerin en groepsbegeleider ben ik elke weekdag en op zaterdag op Limazorg te vinden.


Auwert Veenstra

Mijn naam is Auwert Veenstra. Nadat mijn vrouw Lida de zorgboerderij is gestart, werd ik al snel ingezet voor de praktische klussen, want op een boerderij is altijd wel werk te doen. Ik vond het samenwerken met mijn vrouw en het vrije karakter van het buiten werken zo fijn dat ik na een tijd mijn baan heb opgezegd om volledig inzetbaar te zijn voor de zorgboerderij.  Op Limazorg ben ik dan ook de klusjesman.

 

Je zult mij vinden in de werkplaats in de kas, waar ik mijn creativiteit en vindingrijkheid tot uiting kan brengen. In mijn vrije tijd knutsel ik graag aan oude auto’s of maak in een ritje in mijn oldtimer. Op Limazorg ben ik verantwoordelijk voor de bouw en uitvoering van de kantine, de paardenstal en de ruimten in de kas. 

De seizoenen geven richting aan mijn werkzaamheden. Zo ben ik ’s zomers veel op het land aan het werk en in de winter meer in de houtwerkplaats. 

Daarnaast ben ik de taxichauffeur van Limazorg. Ik werk van maandag t/m zaterdag op Limazorg.

 

Sandra Veenstra

Mijn naam is Sandra. Ik ben de dochter van Auwert en Lida en zus van Martijn. Ik ben opgegroeid met dieren en vooral paarden en pony's om mij heen. Paarden zijn een belangrijk deel van mijn leven. In mijn vrije tijd ben ik samen met mijn gezin vaak in het bos te vinden en maak ik met mijn dochters graag bosritten met de paarden. 

In 2021 ben ik afgestudeerd als paardencoach in mijn praktijk "zorgjuf.” Ik heb de HBO opleiding Hulpverlening met paarden gevolgd op NHL Stenden in Leeuwarden. In 2020 heb ik de opleiding tot kindercoach gedaan. Sinds 2006 ben ik een enthousiaste juf in het basisonderwijs. Met mijn ervaringen in voornamelijk groep 7 en 8, heb ik de basis voor mijn werk als professioneel en skj geregistreerde jeugdhulpverlener gelegd. Wat ik sinds 2018 op Limazorg met veel plezier doe. Mijn taak op Limazorg is het geven van scholing en educatie aan jeugdigen. En het begeleiden van activiteiten op de boerderij, veelal creatief en paard gerelateerd.

Van mij en de paarden mag je verwachten dat we open en eerlijk zijn. Ik ben empathisch, sensitief en creatief. Daarbij werk ik graag motiverend, oplossingsgericht en systemisch.

Mijn werkdagen op Limazorg zijn woensdag, donderdag en vrijdag. 

 

Martijn Veenstra

Mijn naam is Martijn Veenstra. Ik ben de zoon van Auwert en Lida en broer van Sandra. Als gezin zijn we een sterk team op Limazorg, waar betrokkenheid, duidelijkheid en structuur bij ons hoog in het vaandel staan. 

 

Mijn interesses liggen in de groenvoorziening en het buitenleven. Als fervent vogelaar, ga ik graag met mijn verrekijker op pad om vogels te spotten. Ik heb de opleiding bos en natuurbeheer gedaan en werk naast mijn twee werkdagen op Limazorg, bij Staatsbosbeheer. Daarnaast ben ik als zzp-er werkzaam in de paardensport, als paardentrainer en instructeur. 

Momenteel ben ik bezig met de MBO opleiding gehandicapten begeleider. Ik vind het fijn om mijn passie voor groen te kunnen combineren in mijn werk op Limazorg.

 

Ik begeleid de activiteiten in de houtwerkplaats en de schaapskooi in Bakkeveen. Het maken van producten die een functie krijgen in de natuur, is waar ik graag mee bezig ben. 

Sinds 2015 ben ik werkzaam op zorgboerderij Limazorg. 

 

Ik ben geduldig, rustig, duidelijk en meelevend. 

 

Mijn werkdagen op Limazorg zijn woensdag en donderdag.

 

 

Powered by webXpress