Over ons

Over ons


Op zorgboerderij Limazorg staat leven centraal. Het verzorgen van de dieren, het verwelkomen van nieuw leven, door het krijgen van een veulen of een nestje jonge konijntjes. Maar ook het zaaien en oogsten van de groenten en bloemen in onze groentetuin en kas. Het omgaan met elkaar, het samen leven. Het leven zoals het is, ieder met zijn of haar beperking, bekijken van de positieve kant en altijd zoeken naar een oplossing. Kijken naar wat wel kan. En daar naar handelen. Dat proberen we de deelnemers, en hun ouders mee te geven. 

De inspiratie voor onze dagactiviteiten, halen we uit de natuur, de omgeving van de zorgboerderij. Het verzorgen van de dieren is onze hoofdactiviteit. De seizoenen, de natuur, de omgeving inspireren ons tot nieuwe activiteiten. Zo gaan we in de zomer lekker zwemmen, in de herfst paddenstoelen zoeken, in de winter sneeuwpoppen maken, schaatsen etc. De activiteiten passen we aan, aan wat de deelnemers kunnen en we dagen ze uit om ook eens uit hun comfortzone te stappen. Uiteraard altijd kijkend naar wat de deelnemers voor doelen hebben en wat past bij wat ze kunnen. Zo organiseerden we tijdens de Olympische Zomerspelen zelf een skippybal-estaffette, en in de winter een sneeuwbalwerptoernooi. Gewoon knus met de deelnemers op de boerderij. Zo is het werken op de schaapskooi in het bos in Bakkeveen een activiteit waar we heel trost op zijn. We mogen de schaapsherder helpen met het netjes houden van het bos. Een heerlijke werkplek, midden in de natuur. Precies waar we voor staan als zorgboerderij, nuttig bezig zijn, deelnemen aan de maatschappij en in de natuur. 

Motivatie, de deelnemers die bij onze zorgboerderij komen voor dagbesteding, zijn mensen die in de burgermaatschappij geen baan kunnen vinden, omdat ze begeleiding nodig hebben om te kunnen functioneren, maar wel graag willen meedoen in deze maatschappij. En zich graag nuttig en gewaardeerd willen voelen. Juist deze deelnemers hebben het moeilijk en zwaar en missen vaak de daadkracht om gemotiveerd aan het "werk” te gaan. Wij noemen de dagbesteding voor deze groep deelnemers juist wel werk, omdat ze zich juist daardoor gewaardeerd voelen en gemotiveerd zijn. Waardering is dan ook van groot belang.

Door afwisselende activiteiten aan te bieden en ze een eigen verzorgende taak te geven, hebben ze verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid maakt dat ze zicht nuttig voelen en daardoor gemotiveerd blijven. Ook wanneer het even tegen zit, wanneer ze in een negatieve spiraal zitten is juist dit hetgeen waardoor ze toch weer op het goede pad gezet kunnen worden, en om toch naar de zorgboerderij te komen. 

 

En door al deze dingen te doen met aandacht, met echte aandacht, voor iedereen de juiste aandacht op het juiste moment, door een schouderklopje, een knipoog, een bemoedigend gesprek, een luisterend oor, de ronde tafelgesprekken, een gesprek met ouders, een compliment, blijk van waardering, dat kan zitten in de kleinste dingen, door de aandacht te geven die iedereen verdiend, passend bij de deelnemer, op maat, dat is waar wij voor staan, de combinatie van leven, inspiratie, motivatie en aandacht. Het geven van zorg aan deelnemers op onze zorgboerderij is maatwerk.    


Geïnteresseerd? Meer weten, neem dan contact op en bel ons op 06 - 40309522 of mail ons.

Powered by webXpress